Winterweer

De een vind het heerlijk de ander gruwelt bij een glibber gedachte; winterweer. Samen kunnen we veel beteken om de buurt een stukje veiliger te maken.

Sneeuwschuiven

Het meest eenvoudig is natuurlijk sneeuwschuiven of vegen. Je eigen stoep, maar ook dat ene stukje even meepakken van de buurvrouw die slecht ter been is. Dat siert de mens. Een sneeuw vrije stoep loopt veel fijner, vooral voor mindervaliden, moeders met buggy’s, senioren, eigenlijk voor iedereen.

Stooien

Hoewel de gemeentewerkers de uiterste best doen om de wegen begaanbaar te houden met strooiwagens en sneeuwschuivers, kunnen we naast sneeuwschuiven ook zelf zout strooien op gladde stukken bijv. op de stoep, maar ook elders.

Samenwerken

Een mooi voorbeeld van een samenwerkingsproject tussen gemeente, wijkplatform en wijkbewoners is het fietspad tussen de Eikhof en Noteboom. Daar word door bemiddeling van het wijkplatform door vrijwilligers uit de buurt het fietspad nu keurig sneeuw en ijsvrij gehouden m.b.v. een zoutbak die elke winter geplaatst word door de Gemeente Lingewaard.

Verkeersgedrag aanpassen.

Sneeuw en spelende kinderen gaan hand in hand. Lekker glijden met de slee van de dijk. Kinderen hebben in alle enthousiasme de veiligheid vaak niet in het oog. Houd hier rekening mee als je door de wijk of over de dijk rijd en pas je snelheid en rijgedrag aan.

Samen houden we de buurt veilig en schoon.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.