Groen verrijkt onze wijk

Met het project ‘Groen verrijkt onze wijk’ deden we in 2011 mee aan de Kern met Pit– wedstrijd in Gelderland. Met succes! We wonnen een bedrag van €1.000,- en een bijbehorende plaquette. Op 4 april 2012 werd er samen met de Woonstichting een feestelijke huldiging van de plaquette georganiseerd. Hier ziet u de foto’s van de gezellige middag. De plaquette is aan de muur gevestigd van de woningen Eikhof 9-11. Onder de fotogalerij leest u het verslag van de jurycommissie van Kern met Pit.

Juryrapport Kern met Pit
Veel openbaar groen stond er al niet in de wijk Dries in Gendt en wat er groeide, was ook nog eens verwilderd. De gemeente had weliswaar plannen om dit aan te pakken, maar daar wilden de bewoners niet op wachten. Hun handen jeukten om de speelweide om te toveren tot een paradijsje met veel bomen en een groene haag. Groen voor stenen, was het motto van Wijkplatform Molenwijk-Dries.

Om te beginnen overlegden de leden van het wijkplatform met omwonenden van de speelweide. Naar aanleding van hun wensen ideeen maakten ze samen de gemeente een ontwerp. Het gemeentelijk budget was niet afdoende, dus ging het platform op zoek naar fondsen. Toen alles in kannen en kruiken was, konden de vrijwilligers aan het werk. Ze plantten struiken en bomen aan de rand en een beukenhaag om de speeldeweide heen; gras inzaaien kon pas in het najaar. Ook renoveerden ze het betegelde speelpleintje achter de huizen.

Het wijkplatform werkte nauw samen met de gemeente; er zat zelfs een gemeentelijke afgevaardigde in het platform. Woonstichting Gendt steunde het project financieel.

Bijna gooide de vertraagde renovatie van aangrenzende huurwoningen roet in het eten. Die moest vanwege de zware bouwkranen klaar zijn voor de vrijwilligers aan de slag konden. Het werd een race tegen de klok. Maar ze hebben het gered!

Met genoegen zag de hoofdjury een rommelige plek veranderen in een fris ogende speelplek. Een bijkomende effect was dat bewoners hun tuintjes opruimden: containers vol zijn afgevoerd. Wijkplatform Molendwijk-Dries doet al voor de derde keer mee en blijft nauw betrokken bij de plannen om Dries leefbaarder en groener te maken. Daarom is het predicaat Kern met Pit hier zeker op zijn plaats.