Bewoners van de Berkhof dragen een steentje bij

Op zaterdag 7 maart waren buurtbewoners van de Berkhof druk met het planten van klimplanten en laagbloeiers. Dit om de wijk kleur en gezelligheid te geven.

“Wijkplatform Molenwijk – Dries wilde graag meer groen in de wijk”, zegt mede initiatiefnemer Barry de Vries. “We zijn de buurt in gegaan om te kijken of hiervoor draagvlak was. En dat was er! Samen zijn we gaan kijken wat we konden realiseren.”

Groene tegel project

Een groot deel van de straten in de wijk is verhard met tegels.Door het planten van groen wordt de wijk leuker en krijgt deze meer kleur. Daarnaast kan het water bij hevige regenval sneller de grond in. Het groen geeft verkoeling tijdens warme dagen. Genoeg redenen voor iedereen om de wijk groener te krijgen.

Meer straten

Voor de beplanting hebben wij advies gekregen van tuincentrum de Pas in Gendt. Zij hebben van het straatwerk bij de Berkhof een plantsoen gemaakt. Ook het gaaswerk voor klimplanten is door hen geplaatst. Als extraatje hebben we gratis planten gekregen voor in de grote plantenbak. Dus een mooie samenwerking!

Nu kunnen de buren samen hun tuintje onderhouden. Het zou erg leuk zijn als andere straten ook mee willen helpen om de wijk groener te krijgen. Op naar de volgende straat!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.